Pages Navigation Menu

Kort introduktion til hinduisme, buddhisme og shintoisme

religioner i verden

Østen er ret fantastisk når det kommer til religion – de har nogle virkelig gode, idylliske idéer som faktisk den dag i dag mærkes stærkt i mange samfund! Derfor tænkte jeg at en kort introduktion til nogle af de mest normale religioner i Østen kunne være på sin plads. Jeg vil selvfølgelig ikke efterlade det her, og uddybe engang i fremtiden. Men for at være sikker på I kan følge med, starter vi blødt ud 🙂

Hinduisme: Der er ingen grundlægger, intet enkelt helligt skrift eller andet i denne religion. Etik og næstekærlighed fylder meget, og tilbedelse af guderne igennem mange former for ofringer er også normalt.

Buddhisme: Buddha som ikke er en rigtig gud men en person der har opnået fuld helligdom, er den største person i denne religion. Man tror på oplysning og genfødsel, og på at være god i livet. Harmoni og fred i krop og sind er en stor del af troen. Der er tre trosretninger, hvor den ene går op i egen oplysning, den anden går op i at alle skal hjælpes på vej, og den tredje er en blanding af at hjælpe alle på vej og naturreligioner, ritualer og magi.

Shintoisme: dette er en meget japansk trosretning, som er en anelse speciel. Der er ingen religiøse skrifter eller guder, men det er en tilbedelse af landet selv. Man tror på ånderne der både forekommer i dyr og hverdags-objekter, og også som legendariske væsener. Japanerne er i dag ikke dybt religiøse, men lever med tankegangen om at naturen ånder og går sin egen gang, hvilket er en meget smuk tanke.

(Visited 642 times, 1 visits today)