Pages Navigation Menu

Religion og julen – en lang historie

Hvor kristen er julen egentlig? Hvad er det, vi virkelig går og fejre, og hvad er julens historie?

Den gamle kending er at vi fejrer Jesus fødselsdag, men det giver ikke så meget mening, når man tænker over det. Egentlig er der ikke meget fødselsdag over alt det her, udover måske lige gaverne.

Julen blev til fejringen af Jesus efter at kristendommen kom til Danmark. Tro det eller ej, men kristendommen valgte at placere denne fejring af Jesus ovenpå en allerede eksisterede pagansk helligdag. Det er ikke kun julen de har gjort det med – det skete også med halloween..

I USA vil man ofte fejre juledag mere end juleaften, da Jesus siges at være født d. 25. December. Det er dog rimelig accepteret at dette ikke er hans rigtige fødselsdag, da det beskrives hvordan fårehyrderne holdt øje med fårene om naten, og dette blev ikke gjort i vintermånederne. Men, han bliver alligevel fejret i December, kort før nytår.

Julen blev passende lagt ovenpå det paganske Solhverv, hvor man fejrede at dagene nu blev længere og varmen snart ville komme tilbage. Traditioner, historier og alt det andet er fuldt efter. Hvis du vil kan du læse nogle flere spændende artikler om kristendom og julen her.

jul og religion

(Visited 518 times, 1 visits today)